| | Kadýnla erkek arasýnda 35 fark...
''Kadýnla erkeðin farký mý? Bundan basit ne var, biri göðüslü kalçalýdýr, öteki býyýklý sakkallý...'' diye kestirip atanlardansanýz, çok yanýlýyorsunuz. Çünkü bilim dünyasý yýllardýr inceleyip arýyor bu farklýlýklarý. Her geçen gün de yenilerini buluyorlar. Ancak þu 35 fark hiç deðiþmiyor. Buyrun okuyun... |
1) Ergenlik Sivilcesi: Erkeklerin sivilce sorunu daha fazladýr.Bu da daha çok testosteron hormonundan kaynaklanmaktadýr. Bu hormon yað bezlerini uyarýr ve derideki gözeneklerin týkanmasýna,dolayýsýyla da sivilceye neden olur.
2) Vücut Kokusu: Erkeklerin vücut kokusu kadýnlardan çok daha güçlüdür.
3) Saldýrganlýk: Erkekler kadýnlardan daha saldýrgan olup bedensel güç kullanýmýna daha eðilimlidirler.Bunun açýklamasý da testosterona baðlanmaktadýr.Buna karþýlýk kadýnlar kelimelerle saldýrýr ve savaþýrlar.
4) Spor: Spor konusunda erkekler kadýnlardan daha hýzlýdýr ancak kadýnlar daha dayanýklýdýrlar.
5) Kan: Erkeklerde 4.5,kadýnlarda 3.6 litre kan vardýr.Erkek kaný daha koyu kývamlýdýr,bir damlasýnda 1 milyon kan hücresi vardýr.Toplam olarak erkeklerde 1 santimetreküp kanda 5 milyon alyuvar vardýr,bu da kadýnlara kýyasla yüzde yirmi fazlalýk demektir. Erkeklerin tansiyonu da kadýnlardan yüksektir:140/88.Bu deðer kadýnlarda 130/80'dir.
6) AIDS: Her dört AIDS hastasýndan sadece biri kadýndýr. Nedeni ise kadýnlarýn baskýn olan X krozomundan iki tane taþýmasýdýr. Çünkü bir saðlýklý, bir hasta gene sahip olsalar bile saðlýklý gen hasta gene baskýn çýkar ve hasta deðil taþýyýcý olurlar. Erkeklerde ise Y geni hastalýklý X genini baskýlayamaz.
7) Yüzme Yeteneði: Kadýnlar derilerinin altýndaký yað tabakasý nedeniyle daha iyi yüzerler.
8) Yaþ Dönümü: Kadýnlar menopoz döneminde ateþ basmasý,uykusuzluk, þiþmanlama, gece terlemeleri ve vajina kuruluðu gibi belirtiler yaþarlar. Erkekler andropoz denen yaþ döneminde hemen hemen hiçbir bedensel belirti yaþamazlar.
9) Vücut Isýsý: Erkeklerin vücut ýsýsý kadýnlardan daha yüksektir.
10) Su: Erkek vücudunun yüzde 60-70'i sudan ibarettir.Kadýn vücudundaki su oraný ise yüzde 50-60 arasýndadýr.
11) Cinsel Organlar: Ana cinsel organlar erkekte vücudun dýþýnda bulunur ve kolayca yaralanabilir. Kadýnda vücudun içine gizlenmiþ olup korunmadadýr.
12) Ýskelet: Erkeklerin omuzlarý daha geniþ, kollarý ve bacaklarý daha uzun, kemikleri daha aðýr, eklemleri de daha büyüktür. Buna karþýlýk kadýnlarýn kalça kemikleri daha geniþ, eklemleri daha esnektir.
13) Ses Telleri: Kadýnlarýn ses telleri daha kýsa olduðundan sesleri daha tizdir.
14) Vücudun Aðýrlýk Noktasý: Omuz ve kalça iskeletleri farklý olduðundan, kadýnlarýn aðýrlýk noktasý erkeklerinkinden daha aþaðýdadýr.
15) Duyu Organlarý: Kadýnlarýn iþitme ve koklama duyularý daha güçlüdür. Buna karþýlýk erkekler ýþýða karþý daha hassastýr. Erkek gözü ayrýntýlarý daha iyi seçer.
16) Enerji Harcamasý: Erkekler hareketsiz halde,vücudun metrekaresi baþýna ortalama 39,5 kalori yakarlar. Kadýnlar ise 37 kalori. Erkeðin günlük kalori ihtiyacý 2700 kalori, kadýnýnki 2000 kaloridir.
17) Yað: Erkeklerde kadýnlarýnkinin yarýsý kadar yað dokusu vardýr. Kadýnlarda yað dokusu vücudun yüzde 27'sini oluþtururken, bu deðer erkeklerde yüzde 15'tir. Kadýn vücudunda erkeklerden 3,5 kg daha fazla yað vardýr. Yað, erkeklerde karýn bölgesinde toplanýrken kadýnlarda daha çok kalça, baldýr ve göbekte yoðunlaþýr.
18) Hastalýklar: Erkekler hayatlarý boyunca kadýnlardan ortalama 40 gün daha az hastalanýrlar.
19) Dirsek: Kadýnlar erkeklere kýyasla kollarýný dirsekten 6 derece daha fazla açabilirler.
20) Kromozomlar: Erkek ve diþilerde toplam 46 kromozom vardýr. Bunlarýn yarýsý babadan, yarýsý anneden gelir. Bu 46 kromozomun içinden iki tane cinsiyet hormonu vardýr ki; bu erkekte XY, kadýnda XX olarak bulunur.
21) Saçlar: Kadýnlarýn saçlarý daha sýk ve daha dirençlidir. Saç kökleri iki milim daha derinde olduðu için erkeðinki kadar çabuk dökülmez.
22) Deri: Erkeklerin toplam 1,8 metrekare, kadýnlarýn 1,6 metrekare derileri vardýr. Kadýný derisi daha ince ve kuru,bu yüzden de daha hassastýr. Erkekte ter bezleri ve deri altý yað bezleri daha fazla olduðundan derisi yaðlýdýr ve daha çok terler.
23) Akciðerler: Erkeklerin akciðerleri kadýnlarýnkinden yüzde 50 daha geniþ hacme sahiptir.
24) Yemek: Ayný kilodaki kiþilerden, erkekler kadýnlardan daha çok yemek ihtiyacý duyarlar; çünkü metabolizmalarý daha hýzlýdýr.
25) Antikorlar: Kadýnlar daha çok antikor üretirler, bu yüzden de erkeklere kýyasla bakteri ve virüs hastalýklarýna daha seyrek yakalanýrlar.
26) Aðlamak: Kadýnlar erkeklerden 5 kat fazla aðlarlar.Genellikle de saat 19.00-22.00 arasý.
27) Beyin: Erkek beyni yüzde 14 daha aðýrdýr. Buna karþýlýk kadýnlarda iki yarým küre arasýndaki iletiþim daha iyidir.
28) Safrakesesi Taþý: Kadýnlarýn yüzde 20'sinde, erkeklerin yüzde 8'inde safrakesesi taþý oluþur.
29) Kalp Atýþý: Erkeklerin kalbi daha büyüktür ve daha yavaþ çarpar: Dakikada ortalama 72. Bu deðer kadýnlarda 80'dir.
30) Geliþme: Buluð çaðýna kadar kýzlar erkeklerden daha hýzlý büyürler (10'a 8 oranýnda). Erkek çocuklar 14-15 yaþlarý arasýnda geliþmeye baþlarlar ve 20 yaþýna kadar bu büyüme gerçekleþebilir. Kýz çocuklarý en hýzlý 12-13 yaþlarý arasýnda geliþirken 17-18 yaþýnda bu geliþme durur.
31) Sýcaklýk Duyarlýlýðý: Kadýnlar kalýn yað dokularý nedeniyle soðuða daha dayanýklýdýrlar.
32) Yaþlanmak: Erkekler kadýnlardan daha hýzlý yaþlanýrlar. 55 yaþýndaki bir kadýn bedensel gücünün yüzde 90'ýna sahiptir. Oysa ayný yaþtaki bir erkek gücünün sadece yüzde 70'ine sahiptir. 35 yaþýndaki bir erkeðin damar sistemi 50 yaþýndaki bir kadýnýnkine eþdeðerdir. Buna karþýlýk kadýnda sadece cilt daha ince olduðundan çabuk yaþlanýp kýrýþýr. Kadýnlar yaþlanma olayýný psikolojik olarak erkeklerden çok daha kolay kabullenirler.
33) Kaslar: Erkekler kadýnlardan yüzde 50 oranýnda fazla kas gücüne sahiptir. Buluð çaðýnda erkeklerde kas hücrelerinin sayýsý 20 misli, kadýnlarda 10 misli artar. Erkekler kadýnlardan üçte bir oranýnda daha güçlüdürler.
34) Yaþam Süresi: Erkeklerin ortalama omrü 71,5 yýl, kadýnlarýn 78 yýldýr.
35) Solunum: Erkekler dakikada ortalama 16 kez soluk alýp verir. Kadýnlar ise dakikada 20-22 kez soluk alýp verir. Her iki cinsin günde soluduklarý miktar ise ayný olup 12 bin litredir. | | |
0 Comments:
Yorum Gönder
<< Home