[SevgiGrubu.Com] Beyaz un merakı sağlığı rezil ediyor!!!!!!!!!!!
Beyaz un merakı sağlığı rezil ediyor
Şimdilerde bütün dünyada bir "E" vitamini modası var. İnsanlar
yüksek
paralar ödeyerek "E vitamini hapları" satın alıyor. Ne işe yarar
bu "E
vitamini"?
Yaşlılığı geciktirici vitamin olarak "E vitamini", vücutta hücre
zarının
dayanıklılığını sağlar. Vücudun bağışıklık sistemini
destekleyerek kanserin
önlenmesinde önemli rol oynar. Aterosklorozun oluşumunu engelleyici
etki
gösterir. Koroner kalp hastalığı riskini azaltır. Pıhtı
azaltıcı etkisiyle
kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar
komplikasyonlarının
önlenmesine yardımcı olur. Sinir sistemi hastalıklarında olumlu
etkiler
gösterir. Gözde katarakt oluşumunu geciktirir. E vitamini
yaşlılığa bağlı
hücre hasarlarında azalmaya neden olur. Etkin bir antioksidandır. Bu
özelliğinden dolayı kolay oksitlenebilen bileşiklerin oksidasyonunu
önler.
Özellikle A vitamininin oksidasyonunu önleyerek bu vitaminin
organizmada
etkisini artırır, karaciğerde depo edilmesine yardımcı olur.
Üreme
sisteminde etkilidir. Kansızlığı önler.
E vitaminin doğalı makbul
E vitamini makbulü "doğal" olanıdır. Doğal, E vitamini
şişelerinin üzerinde
"wheat germ" yazar. Bu "wheat germ" denilen şey bizim bildiğimiz
buğday
taneciğinin en tepesindeki "cücük"tür. Buna bizde "buğdayın
ruşeymi"
derler.
Buğdayın kalbi - hayat kaynağıdır. Buğday üç bölümden
oluşur. Tepedeki o
küçücük hayat kaynağı, bitki oluşmasını sağlayan ruşeym.
Üzerindeki kabuk
(kepek). Ve ruşeymin altında bulunan, tohum çimlenirken ruşeyme
hayat veren
gövde kısmı.
Buğdayın içinde (1) Karbonhidratlar, (2) Protein, (3) Yağlar, (4)
Mineral
tuzları, (5) Vitaminler, emzimler ve diğer bileşenler vardır.
Buğday olduğu gibi öğütüldüğünde bunlar da bütünü ile un
olur.
Geliniz görünüz ki, şimdi buğday olduğu gibi öğütülerek un
olamıyor. Çünkü
Türk halkının da bir "beyaz ekmek" merakı oluştu. Halkımız
"beyazın da
beyazını" aradığından fırıncılarımız da unun "beyazının da
beyazını" satın
alıyor.
Bu talep karşısında değirmencilerimiz unu katlediyor!.. Unun beyaz
olmasını
önleyen, buğdayın kepeğini ve de daha önemlisi ruşeymi
(embriyo'yu kökçük
kalkancık'ı) ayırarak buğdayın sadece "dolgu kısmı" olan
gövdesini
öğütüyor.
Beyaz unda vitamin yok
Böylece buğdayın "E vitamini başta olmak üzere, diğer vitaminleri
karbonhidrat ve protein değerleri, mineralleri kalsiyumu, fosforu,
magnezyumu, demiri, çinkosu ruşeym ve kepek olarak değirmende
kalıyor.
Halkımızın "beyazın da beyazı" ekmeğine, içinde hiçbir vitamin,
mineral,
protein değeri olmayan un giriyor.
Sadece o kadar olsa iyi. Beyazın da beyazı arayışındakileri mutlu
etmek
için
bazı değirmenler una son anda beyazlatıcı kimyevi madde katıyor.
Korkunç bir gerçek şu: Değirmenlerimizin çoğunun yeni makineleri
bu talebe
dönük makineler. Buğdayı öğütürken ruşeymi ve kabuğu
(kepeği) çıkaran
makineler. Buğdayı olduğu gibi üretebilecek makine sayısı
azaldı.
Sonuç Türk halkı "beyazın da beyazı" merakı nedeniyle "sünger
ekmek" yiyor.
Şimdilerde bütün dünyada bir "E" vitamini modası var. İnsanlar
yüksek
paralar ödeyerek "E vitamini hapları" satın alıyor. Ne işe yarar
bu "E
vitamini"?
Yaşlılığı geciktirici vitamin olarak "E vitamini", vücutta hücre
zarının
dayanıklılığını sağlar. Vücudun bağışıklık sistemini
destekleyerek kanserin
önlenmesinde önemli rol oynar. Aterosklorozun oluşumunu engelleyici
etki
gösterir. Koroner kalp hastalığı riskini azaltır. Pıhtı
azaltıcı etkisiyle
kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar
komplikasyonlarının
önlenmesine yardımcı olur. Sinir sistemi hastalıklarında olumlu
etkiler
gösterir. Gözde katarakt oluşumunu geciktirir. E vitamini
yaşlılığa bağlı
hücre hasarlarında azalmaya neden olur. Etkin bir antioksidandır. Bu
özelliğinden dolayı kolay oksitlenebilen bileşiklerin oksidasyonunu
önler.
Özellikle A vitamininin oksidasyonunu önleyerek bu vitaminin
organizmada
etkisini artırır, karaciğerde depo edilmesine yardımcı olur.
Üreme
sisteminde etkilidir. Kansızlığı önler.
E vitaminin doğalı makbul
E vitamini makbulü "doğal" olanıdır. Doğal, E vitamini
şişelerinin üzerinde
"wheat germ" yazar. Bu "wheat germ" denilen şey bizim bildiğimiz
buğday
taneciğinin en tepesindeki "cücük"tür. Buna bizde "buğdayın
ruşeymi"
derler.
Buğdayın kalbi - hayat kaynağıdır. Buğday üç bölümden
oluşur. Tepedeki o
küçücük hayat kaynağı, bitki oluşmasını sağlayan ruşeym.
Üzerindeki kabuk
(kepek). Ve ruşeymin altında bulunan, tohum çimlenirken ruşeyme
hayat veren
gövde kısmı.
Buğdayın içinde (1) Karbonhidratlar, (2) Protein, (3) Yağlar, (4)
Mineral
tuzları, (5) Vitaminler, emzimler ve diğer bileşenler vardır.
Buğday olduğu gibi öğütüldüğünde bunlar da bütünü ile un
olur.
Geliniz görünüz ki, şimdi buğday olduğu gibi öğütülerek un
olamıyor. Çünkü
Türk halkının da bir "beyaz ekmek" merakı oluştu. Halkımız
"beyazın da
beyazını" aradığından fırıncılarımız da unun "beyazının da
beyazını" satın
alıyor.
Bu talep karşısında değirmencilerimiz unu katlediyor!.. Unun beyaz
olmasını
önleyen, buğdayın kepeğini ve de daha önemlisi ruşeymi
(embriyo'yu kökçük
kalkancık'ı) ayırarak buğdayın sadece "dolgu kısmı" olan
gövdesini
öğütüyor.
Beyaz unda vitamin yok
Böylece buğdayın "E vitamini başta olmak üzere, diğer vitaminleri
karbonhidrat ve protein değerleri, mineralleri kalsiyumu, fosforu,
magnezyumu, demiri, çinkosu ruşeym ve kepek olarak değirmende
kalıyor.
Halkımızın "beyazın da beyazı" ekmeğine, içinde hiçbir vitamin,
mineral,
protein değeri olmayan un giriyor.
Sadece o kadar olsa iyi. Beyazın da beyazı arayışındakileri mutlu
etmek
için
bazı değirmenler una son anda beyazlatıcı kimyevi madde katıyor.
Korkunç bir gerçek şu: Değirmenlerimizin çoğunun yeni makineleri
bu talebe
dönük makineler. Buğdayı öğütürken ruşeymi ve kabuğu
(kepeği) çıkaran
makineler. Buğdayı olduğu gibi üretebilecek makine sayısı
azaldı.
Sonuç Türk halkı "beyazın da beyazı" merakı nedeniyle "sünger
ekmek" yiyor.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Kayzer.Net Aşk Sevgi Mizah Eğlence Grupları..." group.
To post to this group, send email to KayzerNet@googlegroups.com
To unsubscribe from this group, send email to KayzerNet-unsubscribe@googlegroups.com
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/KayzerNet
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---
0 Comments:
Yorum Gönder
<< Home