[Kayzer.Net] Fwd: kocayı pişirmek nasıl olur acaba :)
KOCAYI PİŞİRMEK (YEMEK TARİFİ)
(Erkekler bu yazıyı hanımlara versin, Bu yazı 1800 yıllarında basilmiş
bir yemek
kitabının önsözünden alınmıştır.)
KOCAYI PİŞİRMEK (YEMEK TARİFİ)
Kocaların çoğu, pişirilme sürecinde yanlış işlem gördüklerinden
yumuşaklıklarını
ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar. Gerçek odur ki, bazı kadınlar
onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak,
bazıları da basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca
harcayarak bozulmalarına neden olurlar .
Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez.
Ancak, iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz.
Koca seçiminde, ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın
altın yaldız
görünümü geçerlidir. Bunun için çarsı pazar dolaşmaya da gerek yoktur.
Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir.
Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek, Koca seçimini yalnızca kendiniz
yapınız.
Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz, almaktan vazgeçiniz.
Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak
çanaktan
başkası yoksa özenle kullanıldığında o da aynı işi görebilir.
kişiliğine uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur. Köpürerek
taşması halinde
kaygılanılmamalıdır.
Kocalar da karides ve ıstakoz gibi canlı pişirilirler. Bazen pişerken
tencerenin
dışına taşıp yanabilir ye da kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler.
Onları tencerelerinde tutmak için; "görev duygusu" adlı zayıf iplikten çok
"huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır. Sevgi, sıcaklık ve
neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır.
Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık köpürebilir. Özellikle sirke ve
karabiber
yerine satıcıların "öpücük" adi altında sattıkları şekerden biraz
konulabilir. Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri
baharatlardan birer tutam katmanız önerilir. Ancak, bunlar diğer
baharatlar gibi azar ve dikkatlice kullanılmalıdır.
Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır. Fazla
yayılmasını
ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir
hafifçe karıştırılmalıdır. Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır.
Böyle pişirildiği zaman sizin için çok uygun ve sindirilmesi kolay
olacaktır.
Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz
süre dayanır. Bu yolda hazırlanmış "koca", mutlu bir ömür boyunca tadını
korur.
(Bu yazı 1800 yıllarında basilmiş bir yemek kitabının önsözünden
alınmıştır.)
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google Grupları "Kayzer.Net Aşk Sevgi Mizah Eğlence Grupları..." grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : KayzerNet@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: KayzerNet-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/KayzerNet adresinde bu
grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---
0 Comments:
Yorum Gönder
<< Home